Radionica terapeutske i mindful fotografije *PROMJENA* u Centru kulture KNAP  

Tijekom studenog i prosinca održala sam radionicu terapijske i mindful fotografije u Centru kulture Knap u Zagrebu.

Bilo nas je osmero iz različitih dobnih i profesionalnih skupina; dvoje u dvadesetima, toliko i u tridesetima, troje u četrdesetima i jedna osoba u šezdesetim godinama života. Dolazili smo, najšire govoreći, iz područja kulture i zdravstvene skrbi, a naše razlike nisu predstavljale nikakvu prepreku, dapače, obilato su doprinosile grupnoj dinamici i međusobnoj podršci.

Kroz niz fotografskih vježbi tijekom šest tjedana i osam susreta nosili smo se s promjenama, s onima koje su nas nespremne zadesile, kojima nismo uspjeli umaći, kao i onima koje nismo uspjeli dočekati. Gradili smo povjerenje prema vlastitom biću i samom životu, uvijek većim i jačim od svakog gubitka. Osvještavali smo tzv. male stvari koje svakodnevnicu pune smislom i ljepotom. Neki su po prvi put učili čitati sliku, pa su bili iznenađeni što sve jedna mala fotografija može otkriti (o) čovjeku i svijetu. Na kraju smo čak uspjeli zamišljati budućnost svjetlucaviju od novogodišnjih ukrasa i lampica što su treperile s nama.

Djelić atmosfere možete pogledati u priloženoj fotogaleriji, a uskoro slijedi poziv na splitsku radionicu iste tematike koja će započeti u uvijek pomalo gluhom siječnju. Broj sudionika biti će ograničen na deset, pa već sad razmislite želite li pomoću fotografija napraviti malu novogodišnju reviziju minulog vremena i planova za dalje. Objavu poziva kao i način predbilježbi možete potražiti ovdje https://scarabay-photography.com/hr/split-radionica-terapjske-fotografije-promjena/.