Prijave do 30.10. – Radionica terapeutske i mindful fotografije u Centru KNAP, Zagreb

Radionica terapeutske fotografije namijenjena je svima koji u vremenu obilježenom globalnim previranjima imaju potrebu za osnaživanjem samopouzdanja i samopercepcije. Posebno je preporučamo onima koji se nalaze na raskrižjima života, u promjeni perspektiva i identiteta, što može biti posljedica ekonomske krize ili profesionalnog zaokreta, prirodnog procesa starenja i promjene životnih uloga, gubitka voljene osobe, ili naprosto želje za drukčijim životom i boljom verzijom sebe.

Polaznici će na radionici kombinirati samostalni rad s fotografijama – od njihovog snimanja i biranja do iščitavanja značenja i skrivenih narativa – s grupnim diskusijama i razmjenama iskustava u kojima gradimo temelje za nove načine razumijevanja sebe i drugih.

Medij fotografije srodan je popularnim mindfulness tehnikama zbog svog fokusa na sadašnji trenutak koji pauzira našu uobičajenu percepciju svijeta izvan i unutar nas samih, pomažući nam pritom da doživimo dubinsko opuštanje. Nekoliko fotografskih trikova i koncepata koje ćemo primjenjivati u radionici može nam odvući pažnju od svakodnevnih misli i opterećenosti zadanim ciljevima, dovodeći nas u stanje receptivne razigranosti i lakoće uma. Zato je ova radionica namijenjena i svima onima koji naprosto vole fotografiju te pritom osjećaju potrebu da na kreativan način identificiraju mjesto na kojem se nalaze na vremenskoj crti vlastitog života.

OPIS I UVJETI PROVEDBE:

Osam susreta po 90 minuta tijekom studenog i prosinca. Prva tri okupljanja u prvom radioničkom tjednu su u prostorijama Knapa, a slijede tri online sastanka u iduća tri tjedna. Potom se predviđa još jedno okupljanje u Knapu u prosinca u svrhu analize snimljenih materijala i njihove pripreme za izložbu, a zatim i završno okupljanje 9. prosinca u Knapu radi druženja i otvaranja izložbe.

Maksimalan broj polaznika je 14. Za sudjelovanje je dovoljna kamera pametnog uređaja, a dobrodošle su i sve druge vrste digitalnih fotografskih kamera.

Prijave možete izvršiti do 30.10. preko e-mail adrese ivana.mestrov@knap.hr koja je dostupna i za sva dodatna pitanja o radionici.

Radionice će se odvijati u studenom i prosincu 2022.