Foto utorak u Fotoklubu Split

U sklopu diskurzivni program Foto utorak u Fotoklubu Split u utorak, 25. travnja u 20 sati održat ću predavanje ”Terapeutska i mindful fotografija”.

Na predavanju ćete moći poslušati o terapeutskim svojstvima fotografije, odnosno nizu benefita koje nam pruža čin fotografiranja, analiziranja fotografske slike kao i djelovanja u proširenom polju ovog  medija.

U svom izlaganju razmotrit će na koje načine promišljen, pa i programiran pristup fotografiji može pomoći unaprijediti mentalno zdravlje, komunikaciju s drugima te nošenje s različitim društvenim pitanjima.

Tijekom jednosatnog druženja, splitska fotografkinja će nam predstaviti nekoliko svojih projekata i tako na primjeru vilastog rada za civilni, javni i privatni sektor približit praksu terapeutske kao i mindful tj. kontemplativne fotografije koje su usmjerene na osnaživanje pojedinca. Također će biti riječi i o projekatima s šireg područja participativne fotografije u čijem su fokusu jačanje identiteta i pozicija različitih društveno ili profesionalno povezanih zajednica.